top of page

Dresscode & Àllásinterjú

Tippek Gerhold Monikától, szín-, típus-, stílus- és image-tanácsadó, IHK minősített Business Etikette Trainer


Senki sem a nagyszerű fotója miatt kerül alkalmazásba, hanem azért mert a jelentkezési dokumentumai meggyőzőek annyira, hogy egy interjú meghívásra kerülj sor.

Hogy hogyan mutassuk be magunkat mindig az állástól függ. Ha igényes helyre kívánunk jelentkezni, érdemes egy profi fotóssal fényképet készíttetni.

Az én tippem, ha olyan platformon is jelen van, mint például a Xing, a LinkedIn, használja mindig ugyan azt a képet. Sok HR alkalmazott vagy fejvadász figyeli ezeket a közösségi hálózatokat az interjúra való meghívás előtt, és így a felismerés hatását érhetjük el.





Dresscode a személyes találkozóra

Az interjúra már nincs pontosan meghatározott öltözködési kód. Hogy mit vegyünk fel ez nagyban függ a vallálkozástól. A személyes találkozó elõtt nézzük meg a weboldalt, hogy hogyan öltözködnek az a munkavállalók. Fontosnak tartom, hogy a ruhadarab jól illeszkedjen, ránctalan, foltmentes legyen és ne állruhaként hasson.



Nagyon jó színválasztás az interjúra a sötétkék blézer, dzseki vagy mellény mert nyugtató hatású, elősegíti a tiszta gondolkodást és bizalmat teremt.


Készüljünk fel erre a találkozóra, a dokumentumainkkal, szaktudásunkkal és a ruhaválasztásunkkal is! A jelentkezés azt jelenti, hogy saját magunkat "adjuk el"!




20 Ansichten0 Kommentare

Aktuelle Beiträge

Alle ansehen
bottom of page